Svečana proslava Dana Kanade u Zagrebu

2 min čitanja

Hrvatsko-kanadska klapa Kartolina iz  Windsora ovim je nastupom započela svoju hrvatsku turneju, čiju organizaciju je pomogla i Hrvatska matica iseljenika. Nastupila je i ženska klapa Fritule, čije članice pripadaju drugoj generaciji Hrvata rođenih u Kanadi

Druga najveća država svijeta proslavila je svoj Dan nezavisnosti. Ove godine Kanada slavi 152. rođendan i kanadski veleposlanik u Hrvatskoj Daniel Maksymiuk tom prigodom je  4. srpnja na svečanom prijmu u atriju Arheološkog muzeja u Zagrebu pozdravio mnogobrojne goste iz političkog, akademskog, javnog i društvenog života.

Kanadsku i hrvatsku himnu izveli su članovi hrvatsko-kanadske klape Kartolina koja je ovim nastupom započela svoju hrvatsku turneju, čiju organizaciju je pomogla i Hrvatska matica iseljenika. A cappela vokalna grupa koja djeluje u Windsoru, Ontario, gdje je pridružena Hrvatskoj katoličkoj župi Sv. Franje Asiškoga, a odnedavno je i članica Hrvatsko-kanadske folklorne federacije – Istok, promiče klapsko pjevanje i hrvatsku kulturnu baštinu. Osim njih, nastupila je i njihova ženska mlada klapa Fritule, čije članice pripadaju drugoj generaciji Hrvata rođenih u Kanadi.

Veleposlanik je zahvalio svima koji su pridonijeli dobrim bilateralnim odnosima između Kanade i Hrvatske. Nekoliko prigodnih riječi prisutnima je uputio i Janko Perić, kanadski parlamentarac od 1993. do 2000. iz Liberalne stranke. U ime hrvatske Vlade prigodni govor održao je akademik Željko Reiner, potpredsjednik Sabora.

Tekst: Snježana Jurišić

The gallery was not found!
Podijeli ovaj članak
Skip to content