Sv. Nikola u Schaffhausenu

2 min čitanja

Proslava je započela sv. misom koju je služio fra Mika Stojić, misionar HKM Thurgau – Schaffhausen, a nakon večere je uslijedio bogati program

U subotu, 2. prosinca 2017. u Stettenu pokraj Schaffhausena održan je tradicionalni doček djeci najdražeg sveca, sv. Nikole.
Proslava Nikolinja započela je sv. misom u 17 sati koju je služio fra Mika Stojić, misionar HKM Thurgau – Schaffhausen, a nakon večere, počeo je bogati program.
Pozornicu su najprije zauzeli najmlađi, plesači dječje sekcije HKUD-a “Fala” iz Schaffhausena (uzrasta od vrtića do 2.r.). Kao pravi mali profesionalci izveli su splet hrvatskih dječjih plesova, a zatim se pridružili ostatku publike i sa zanimanjem pratili daljnji program Hrvatske nastave u Schaffhausenu koji je sa svojim učenicima pripremila i uvježbala učiteljica Jelena Bušić, nova učiteljica koja je ove jeseni stigla iz domovine na četverogodišnji mandat.
Program su vodili Ivana i Kristian Perković, učenici viših razreda.

Nakon zajedničke pjesme “Sv. Niko svijetom šeta”, krenule su recitacije i kratki igrokazi u kojima su se izmjenjivali snjegovići, zvjezdice, zečići, djeca, pa čak i sv. Nikola i njegov pratitelj Krampus.
A onda je konačno stiglo vrijeme i za pravog sv. Nikolu koji je imao pune ruke posla, pa mu je, kao i u igrokazu, i Krampus počeo pomagati u podjeli darova.
Ostatak večeri, okupljene je odličnom svirkom zabavljao TS “Ekipa” iz Schaffhausena.

Fotogalerija

Podijeli ovaj članak
Skip to content