Susret iseljenika Labinštine

2 min čitanja

Na Stanciji Dubrova nedaleko Labina, u konobi Bukaleta, 29. kolovoza 2023. održao se tradicionalni susret i druženje iseljenika Labinštine.

Okupilo se osamdesetak iseljenika najvećim dijelom iz SAD-a, većinom iz New Yorka te New Jerseyja i Clevelanda, ali i iz Kanade i Francuske, a također i nekoliko povratnika koji su se nakon puno godina u iseljeništvu odlučili vratiti u rodni kraj. U dobrom raspoloženju i opuštenoj atmosferi uz večeru, glazbu i pjesmu benda Mistral te Serđa Valića druženje je imalo i humanitarni karakter.

Iseljenike su pozdravili organizatori, gradonačelnik Labina Valter Glavičić uime Grada Labina i općina s područja Labinštine – Kršana, Pićna, Raše i Svete Nedelje te uime Hrvatske matice iseljenika voditeljica Podružnice Pula Barbara Buršić.

Zahvalili su im tom prigodom i na pomoći u nabavi mamografa za Dom zdravlja Labin za koji su se sredstva prikupljala na prošlogodišnjem Susretu iseljenika Labinštine te u različitim aktivnostima istarskih klubova i udruženja u New Yorku te je najavljeno da će već tijekom rujna biti postavljen mamograf u labinskom Domu zdravlja.

Tijekom ovog susreta iseljenici su prikupili donacije za udrugu Krilo Labina koja će biti namijenjena za uređenje poludnevnog boravka za djecu s teškoćama u razvoju s područja Labinštine.

Tekst i fotografije: Barbara Buršić

The gallery was not found!
Podijeli ovaj članak
Skip to content