Stublić četvrta na Njujorškom polumaratonu

2 min čitanja

Hrvatska atletičarka Lisa Stublić, ambasadorica Hrvatskih svjetskih igara, osvojila je četvrto mjesto na iznimno jakom polumaratonu održanom u nedjelju u New Yorku

Hrvatska atletičarka Lisa Stublić osvojila je četvrto mjesto na iznimno jakom polumaratonu održanom u nedjelju u New Yorku.
Stublić je do cilja došla nakon jednog sata, devet minuta i 36 sekundi. Slavila je Kenijka Sally Kipyego, srebrna na 10.000 metara s Olimpijskih igara u Londonu, s vremenom 1:08:31, a između nje i Lise su se smjestile Etiopljanka Bizunesh Deba i Amerikanka Molly Huddle.
Podsjećamo, Stublić je lani u New Yorku osvojila treće mjesto u vremenu hrvatskog rekorda (1:09.18). Za dva tjedna našu atletičarku očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u polumaratonu u Kopenhagenu.
U muškoj utrci u New Yorku najbrži je bio Kenijac Geoffrey Mutai, inače dvostruki pobjednik slavnog Njujorškog maratona. Na dvostruko kraćoj dionici u istom gradu Mutai je ove nedjelje pobijedio u vremenu 1:00:50. Drugo je mjesto osvojio Britanac Mo Farah (1:01:08), olimpijski pobjednik i svjetski prvak na 5000 i 10.000 metara. Farah se u jednomtrenutku utrke spotaknuo i pao, te nakon toga više nije uspio nadoknaditi zaostatak za Mutaijem.
Nakon ulaska u cilj Farah se srušio, a Daily Mail piše da je prevezen u bolnicu.
(www.dalmacijanews.com)

Doznajte više o Igrama

Podijeli ovaj članak
Skip to content