Stube Malika Tintilinića na riječkim Pećinama

1 min čitanja

Krajem prošle godine Rijeka 2020 i Kreativni kolektiv Kombinat pokrenuli su akciju oslikavanja stuba te taj zadatak prepustio mladom umjetniku Ivanu Blažetiću Šumskom

Stube koje povezuju dvije glavne ulice u riječkoj četvrti Pećine, koje su inicijativom učenika obližnje osnovne škole nazvane Stubama Malika Tintilinića, oslikane su nedavno vedrim bojama i motivima iz djela Ivane Brlić Mažuranić u sklopu programskog pravca Dječja kuća EPK 2020, izvijestila je Rijeka 2020, koja upravlja projektom EPK.

Krajem prošle godine Rijeka 2020 i Kreativni kolektiv Kombinat pokrenuli su akciju oslikavanja stuba te taj zadatak prepustio mladom umjetniku Ivanu Blažetiću Šumskom.

 “Inspiraciju za ovu kompoziciju pronašao sam prisjećajući se djetinjstva i nekih od svojih najranijih inspiracija kao što su animirani filmovi Zagreb filma iz pedesetih, profesora Baltazara, Čudesne šume i Priča iz davnine. Siluete likova koji nastanjuju Šumu Striborovu, igraju se oko rijeke kojoj donose svoju iskru, jednu od zvijezda koje će teći kozmičkom rijekom”, kazao je Blažetić obrazlažući odabir motiva.

Voditeljica programskog pravca Dječja kuća Jelena Milić ocijenila je da je inicijativa učenika Osnovne škole Pećine i više nego pohvalna, stoji u priopćenju.

(Hina)

Podijeli ovaj članak
Skip to content