Stepinčevo u Rimu

2 min čitanja

 

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je kardinal Luis Francisco Ladaria Ferrer, prefekt Kongregacije za nauk vjere, uz koncelebraciju nadbiskupa Francisca Javiera Lozana te pedesetak svećenika. Liturgijsko pjevanje animirao je Akademski zbor Bazilike Srca Isusova „Palma“ iz Zagreba

 

Blagdan i  šezdesetu obljetnicu od mučeničke smrti blaženoga kardinala Alojzija Stepinca hrvatska rimska zajednica proslavila je u nedjelju, 9. veljače u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio kardinal Luis Francisco Ladaria Ferrer, prefekt Kongregacije za nauk vjere, uz koncelebraciju nadbiskupa Francisca Javiera Lozana te pedesetak svećenika. Liturgijsko pjevanje animirao je Akademski zbor Bazilike Srca Isusova „Palma“ iz Zagreba.

Na početku sv.mise riječi dobrodošlice svim prisutnim svećenicima, rektorima papinskih zavoda i sveučilišta, djelatnicima Svete Stolice, redovnicima i redovnicama, predstavnicima diplomatskog kora te svim vjernicima uputio je Marko Đurin, rektor Zavoda i Crkve.

Na kraju euharistijskoga slavlja rektor Đurin zahvalio je kardinalu Ladariji na predslavljenju mise i upućenim riječima u homiliji. Na koncu zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli i dali svoj doprinos u pripremi i proslavi ovog blagdana. Posebno je zahvalio bogoslovima na asistenciji te Akademskom zboru Bazilike Srca Isusova „Palma“ iz Zagreba na veličanstvenom pjevanju.

Nakon svete mise, nastavljeno je druženje u prostorijama Zavoda. (http://www.sveti-jeronim.org/)

Stepinčevo u Sttutgartu https://fenix-magazin.de/foto-stepincevo-u-stuttgartu-velik-broj-hrvata-na-svecanoj-proslavi-blazenog-alojzija-stepinca/

Hrvatska katolička župa u Salburgu proslavila sveca zaštitnika https://www.croexpress.eu/hr-iseljenistvo/21466

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content