Stepinčevo u HKM London

2 min čitanja

Euharistijsko slavlje predvodio je dr. don Tomislav Markić, biskupski vikar Zagrebačke nadbiskupije, a suslavili su dr. don Ivan Žižić i fra Ljubomir Šimunović, voditelj HKM u Londonu. Misija je priredila i seminar na temu Stepinčeva života i djela

U prigodi obilježavanje 54. obljetnice smrti blaženoga kardinala Alojzija Stepinca, nadbiskupa zagrebačkog, Hrvatska katolička misija u Londonu slavila je u nedjelju, 16. veljače misu u crkvi Presvetoga Srca Isusova u Londonu te priredila seminar na temu blaženikova života i djela.
Euharistijsko slavlje predvodio je dr. don Tomislav Markić, biskupski vikar Zagrebačke nadbiskupije, a suslavili su dr. don Ivan Žižić i fra Ljubomir Šimunović, voditelj Hrvatske katoličke misije u Londonu.
Gost predavač na seminaru o blaženome Alojziju Stepincu bio je Davor Zovko, kancelar švedskog namjesništva i vitez zapovjednik Svetog Groba Jeruzalemskog te vitez katoličkog reda Svetog Jurja. Veliku pomoć pri organiziranju seminara pružio je Sandro Baričević, vitez Svetog Groba Jeruzalemskog.
Prvo predavanje, na hrvatskom jeziku, bavilo se poviješću te humanitarnim radom suvremenih viteških redova pod okriljem Katoličke Crkve. Drugo se predavanje, na engleskom jeziku, bavilo životom i djelom te mučeništvom blaženog Stepinca, s posebnim naglaskom na manje poznate činjenice vezane uz njegovo imenovanje vitezom Svetog Groba Jeruzalemskog. Naime, za hrvatskoga nacionalnog hodočašća u Svetu zemlju u srpnju 1937. godine latinski patrijarh Luigi Barlasina proglasio je blaženoga Stepinca vitezom Svetoga Groba Jeruzalemskoga.
Seminaru su nazočili brojni članovi Hrvatske katoličke misije u Londonu te gosti predstavnici katoličkih viteških redova Svetoga Groba Jeruzalemskoga i Svetog Jurja iz namjesništava Engleske i Walesa.
(IKA)

Podijeli ovaj članak
Skip to content