Stepinčevo Hrvata u svijetu

3 min čitanja

Blagdan blaženog Alojzija Stepinca mučenika proslavit će se u Hrvatskoj crkvi svetog Jeronima u Rimu, u Hrvatskom katoličkom središtu sv. Nikole Tavelića u Buenos Airesu, Hrvatskoj katoličkoj župi bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu, Hrvatskoj katoličkoj misiji u Göteborgu, u župi Hrvatskih mučenika u Mississaugi u Kanadi i HKŽ bl. Alojzija Stepinca u Aalenu

Blagdan blaženog Alojzija Stepinca mučenika proslavit će se u Hrvatskoj crkvi svetog Jeronima u Rimu u subotu, 9. veljače, euharistijskim slavljem u 18 sati. Svečanu misu predvodit će i propovijedati kardinal Angelo Comastri, nadsvećenik bazilike Sv. Petra u Vatikanu.

U Hrvatskom katoličkom središtu sv. Nikole Tavelića u Buenos Airesu u nedjelju, 10. veljače svečano će biti proslavljen blagdan bl. Alojzija Stepinca. Euharistijsko slavlje u 11.30 sati predvodit će generalni definitor franjevačkog reda Manje braće fra Ivan Sesar u koncelebraciji s provincijalnim ministrom Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri fra Andrijom Bilokapićem, predstojnikom samostana Sv. Bernardina u Kamporu na otoku Rabu i nekadašnjim dušobrižnikom u Buenos Airesu fra Ivanom Gavranom, te sadašnjim voditeljem središta i delegatom za Argentinu fra Josipom Peranićem. Nakon mise vjernici će se zadržati na zajedničkom ručku.

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu proslavit će u nedjelju, 10. veljače blagdan svoga župskog zaštitnika. Euharistijsko slavlje s početkom u 11.30 predvodi župnik Hrvatske katoličke župe u Rosenheimu fra Frano Čugura, a pjeva zbor istoimene župe.

Hrvatska katolička misija u Göteborgu svečano će u nedjelju, 10. veljače proslaviti blagdan svoga nebeskog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca. Euharistijsko slavlje u 16 sati predvodit će župnik župe Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji vlč. Damir Ceković.

Blagdan bl. Alojzija Stepinca i spomen na hrvatske mučenike proslavit će se u nedjelju, 10. veljače u župi Hrvatskih mučenika u Mississaugi u Kanadi za vrijeme misa u 9 i 11 sati. Vjernici će uz molitve za zagovor bl. kardinala moliti i da Gospodin usliša molitve i blagoslovi opsežan rad na pripravi kauze slugu Božjih fra Leona Petrovića i 65 franjevaca Hercegovačke franjevačke provincije stradalih   tijekom II. svjetskog rata i poraća. Kao neposredna priprava za proslavu održat će se trodnevnica koju će predvoditi studentski kapelan na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu vlč. Odilon Singo Gbenoukpo. Prva dva dana, 7. i 8. veljače, mise su u 19 sati. U subotu, 9. veljače misa je u 17 sati, a nakon nje će se održati svečani banket.

Hrvatska katolička zajednica bl. Alojzija Stepinca u Aalenu svečano će proslaviti blagdan svoga nebeskog zaštitnika u nedjelju 17. veljače. Svečano euharistijsko slavlje s početkom u 10.30 sati u kapeli Sv. Mihaela u Aalenu predvodit će postulator kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca mons. Juraj Batelja.

(IKA)

Podijeli ovaj članak
Skip to content