Srpanjske HSI predstavljene u HMI

3 min čitanja

Predstojeće Igre predstavili su predsjednik HSK Mijo Marić i ravnatelj HSI Željko Batarilo. Nazočnima su se obratili ravnatelj HMI Marin Knezović, u ime predsjednika RH povjerenik za sport Branko Tušek, u ime Gradskog ureda za kulturu i sport Milan Čolić, u ime Državnoga ureda za Hrvate izvan RH glasnogovornica Žana Ćorić, te ravnatelj Inozemne pastve fra Josip Bebić

Na tiskovnoj konferenciji 30. siječnja predstojeće Igre predstavili su predsjednik HSK Mijo Marić i ravnatelj HSI Željko Batarilo. Nazočnima su se obratili ravnatelj HMI Marin Knezović, u ime predsjednika RH povjerenik za sport Branko Tušek, u ime Gradskog ureda za kulturu i sport Milan Čolić, u ime Državnoga ureda za Hrvate izvan RH glasnogovornica Žana Ćorić, te ravnatelj Inozemne pastve fra Josip Bebić.
Hrvatske svjetske igre (HSI) će se održati od 21. do 26. srpnja u Zagrebu pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH dr. Ive Josipovića, Hrvatskog sabora, Državnog ureda za Hrvate izvan RH, Grada Zagreba i Hrvatskog olimpijskog odbora. Organizator Igara je HSK, dok je suorganizator Hrvatska matica iseljenika, gdje je i smješten ured Igara.
Uz čelnike HSK, na tiskovnoj konferenciji bio je i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač, ambasadorica Igara – hrvatska maratonka Lisa Stublić i Mario Todorović hrvatski reprezentativac u plivanju, koji su se također obratili prisutnima. Dobro posjećenoj press konferenciji nazočili su predstavnici pokrovitelja, članovi Organizacijskog odbora HSI, predstavnici političkih, društvenih, crkvenih, kulturnih institucija, te hrvatskih sportskih saveza.
Na Igrama se očekuje 800 mladih iz 37 zemalja svijeta, sa svih kontinenata.
Igre su amatersko športsko natjecanje na kojem sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijeloga svijeta, predstavljajući državu u kojoj žive ili borave posljednje tri godine od početka Igara. Cilj Igara je kroz sportska i kulturna druženja povezati mlade Hrvatice i Hrvate i dati poticaj za njegovanje hrvatskog identiteta, povratak u domovinu i buduća gospodarska ulaganja u RH.
Igre su do sada održane dva puta (2006. i 2010. godine u Zadru) i svaki put su okupile oko 2000 sudionika (od toga 750 sportaša).
Organizator Igara je HSK – krovna udruga hrvatskih iseljenika diljem svijeta, član ECOSOC Vijeća Ujedinjenih naroda s konzultativnim statusom.

Informacije ured@igre-zagreb2014.com

Doznajte više o  predstavljanju  http://www.crowc.org

Podijeli ovaj članak
Skip to content