Spisateljica Tomica Šćavina u Amsterdamu i Den Haagu

2 min čitanja

Roman izdavačke kuće KLIN, i dvanaesto djelo koje je u okviru djelovanja KLIN-a prevedeno i objavljeno na nizozemskom, ‘Povratak genija’ u nizozemskom je prijevodu izašao pod naslovom ‘De idealist’, De Idealist voorkant kldeseti je

Hrvatska spisateljica, kolumnistica i psihologinja Tomica Šćavina predstavila je ovog mjeseca svoju knjigu u Nizozemskoj. U četvrtak, 15. veljače Tomica Šćavina gostovala je na književnoj večeri Veleposlanstva Republike Hrvatske u Den Haagu. Nakon dobrodošlice i uvodne riječi tajnice Veleposlanstva Helene Majetić, nazočnima se u ime izdavačke kuće KLIN obratila se Sanja Kregar.
Roman izdavačke kuće KLIN, i dvanaesto djelo koje je u okviru djelovanja KLIN-a prevedeno i objavljeno na nizozemskom, ‘Povratak genija’ u nizozemskom je prijevodu izašao pod naslovom ‘De idealist’, De Idealist voorkant kldeseti je.
Najveći dio programa je bio rezerviran za Tomicu koja je pričala o romanu i nazočne uputila u važnost rada Nikole Tesle.
Posjetitelja su na ulazu dobili brojeve za izvlačenje nagrade, a to nisu bile knjige, već glavni pozadinski lik s naslovnice koju je izradila nagrađivana hrvatska samostalna umjetnica Marsela Hajdinjak. Iznenađenje je ponovljeno i na drugoj prezentaciji knjige, ovaj put uz kviz vezan uz fragment iz romana, kojeg je u Amsterdamu pročitala amaterska glumica Margreet Schekkerman. Amsterdamska prezentacija je održana u slavističkoj knjižari Pegasus. I ovom prilikom Šćavina je svojim nastupom uvelike pridonijela popularizaciji hrvatske književnosti u Nizozemskoj.
Šćavinin posjet omogućen je zahvaljujući potpori Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a potporu izdavanju knjige dalo je i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Zahvaljujemo!
(klinhr.wordpress.com)

 
Podijeli ovaj članak
Skip to content