Slavonski kulen zaštićen kao hrvatska delicija

1 min čitanja

Slavonski kulen napokon je dobio oznaku zemljopisnog podrijetla, a to znači određenu sigurnost, veće tržište i eliminiranje nelojalne konkurencije. Proizvođači su ovo čekali deset godina

Slavonski kulen napokon je dobio oznaku zemljopisnog podrijetla, a to znači određenu sigurnost, veće tržište i eliminiranje nelojalne konkurencije. Proizvođači su ovo čekali deset godina.
Ovakve male zemlje kao što je Hrvatska na taj način štite i svoj nacionalni identitet i svoju tradiciju i svoju kulturu. Isto tako, to je doprinos i našim proizvođačima jer očekujemo da se poveća dohodak i cijena proizvoda, rekao je Dragan Kovačević s osječkog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta.
Da bi se dobila i oznaka izvornosti, što je svojevrstan stupanj više od oznake zemljopisnog podrijetla, uz domaću tehnologiju i način pripreme i sama sirovina mora biti slavonska.
(HRT)

Podijeli ovaj članak
Skip to content