Slavonski brod u Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

2 min čitanja

Tradicionalne Dječje svečanosti posvećene su liku i djelu poznate brodske književnice, a ove godine obilježava se 144. godišnjica njezina rođenja

Slavonski Brod je i ove godine zaplovio u svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić. Na glavnom gradskom trgu 15. travnja su svečano otvorene tradicionalne Dječje svečanosti posvećene liku i djelu poznate brodske književnice, a ove godine obilježava se 144. godišnjicu njezina rođenja.
Otvorenje Dječjih svečanosti započelo je predstavom pod nazivom „Svijet bajki“ na kojoj su sudjelovali Kazališna družina „Ivana Brlić-Mažuranić“, Dramski studio „Tintilinić“ i Satiričko kazalište mladih. Nakon predstave zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić predao je ključ grada mališanima, odnosno Giti i Hlapiću nakon čega su u pratnji Brodskih mažoretkinja zajedno podigli zastavu Dječjih svečanosti te položili cvjetni vjenčić kod spomenika Ivane Brlić-Mažuranić. Program je nastavljen u prepunoj Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivana Brlić-Mažuranić“, gdje je održana glazbeno-scenska čarolija „Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica“koju su gledatelji,mali i veliki, nagradili s oduševljenjem dugim pljeskom. Predstavu su izveli učenici osnovnih brodskih škola, Studio za klasični i moderni ples “Brodski leptirići”, plesna skupina “Sinovi” te odrasli glumci Kazališne družine “Ivana Brlić-Mažuranić.”
U sklopu daljnjeg programa Dječjih svečanosti, najmlađi će moći vidjeti izložbe, kazališne predstave, likove iz bajki na gradskom Korzu, sudjelovati u različitim radionicama (likovnim, video, fotografskim, novinarskim), poslušati bajke koje će im pričati bajkopričalica te uživati u brojnim drugim zanimljivostima. Ovogodišnje Dječje svečanosti traju do 20. travnja, a kao i ranijih godina, očekuje se da će Slavonski Brod u sklopu ove tradicionalne manifestacije posjetiti nekoliko tisuća djece i mladih.
Službene stranice manifestacije, uz <a href="http://www.slavonski-brod.hr/images/letak_ibm_2018.pdf"” target=”_blank”>program.
(www.slavonski-brod.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content