Sestre Miklaušić u Offenbachu grade plivačku karijeru

3 min čitanja

Ana-Marija i Marion vrlo su talentirane plivačice i od kolovoza prošle godine brane boje Wassersportvereina 1923 Offenbach. Za novu 2013. godinu na programu talentiranih plivačica stoji trening kamp u turskom Beleku. Tamo će biti odrađene bazične pripreme za prvenstvo Hessena na ljeto 2013.

Vrlo rijetko prosječni građanin Frankfurta posjećuje Offenbach. Međutim, stvari su malo drukčije sa sestrama Anom-Marijom i Marion Miklaušić. Već gotovo pola godine njihovi roditelji Marela i Nenad svakodnevno ih prevoze upravo na ovoj relaciji iz grada na Majni u susjedni Offenbach.
Naime, Ana-Marija i Marion vrlo su talentirane plivačice i od kolovoza prošle godine brane boje Wassersportvereina 1923 Offenbach. Tri do četiri puta tjedno sestre idu na trening u Offenbach. Trener tamošnjeg kluba zapravo je slučajno došao u kontakt s Ana-Marijom i Marion kada su plivale u Waldschwimmbadu u Offenbachu. Uspostavilo se da bi se maturantice gimnazije Heinrich von Gaggern u Frankfurtu odlično uklopile u ekipu Offenbacha te je brzo postignut dogovor.
Ana-Marija i Marion u Offenbachu napreduju mnogo bolje, jer je u manjem klubu lakše moguće organizirati individualne treninge. Na relaciji 100 m prsno Marion Miklaušić je već popravila svoje najbolje vrijeme za 3,5 sekundi, na 50 m prsno trenutno je čak peta po redu najbolja plivačica svoga uzrasta u Hessenu. Njezina sestra Ana-Marija popravila je svoje vrijeme na 50 m leptir za čak 4 sekunde. U Gelnhausenu na prvenstvu Hessena u malim bazenima, sestre Miklaušić ostvarile su nedavno iznova odlične rezultate. Pravi je to poticaj da se nastavi dalje napornim radom i treningom.
Za novu 2013. godinu na programu talentiranih plivačica stoji trening kamp u turskom Beleku. Tamo će biti odrađene bazične pripreme za prvenstvo Hessena na ljeto 2013.
U Offenbachu se nadaju nastavku odličnih rezultata i u novoj godini, u kojoj je jedan od velikih ciljeva kvalifikacija za ekipno prvenstvo na razini Njemačke. Iz Bezirkslige želi se doći u Bundesligu. Dalek je to put, ali i za najduži put je potrebno učiniti prve korake. Klub u Offenbachu je počeo koračati dovođenjem sestara Marion i Ana-Marije Miklaušić.
(http://www.crodnevnik.de)

Tekst: Edi Zelić

Podijeli ovaj članak
Skip to content