Sedmi susret Hrvata u Padovi

1 min čitanja

27. i 28.travnja u Svetištu sv. Leopolda Mandića

 

Hrvatska zajednica u Venetu i Hrvatska matica iseljenika podružnica Pula po sedmi put organiziraju susretanje Hrvata u Padovi, uz proslavu blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića. Kulturno umjetnički program i svečana misa održat će se kroz dva dana 27.i 28.travnja u Svetištu sv. Leopolda Mandića.
Na trgu ispred Svetišta, 27. Travnja, održat će koncert hrvatska klapa „Chorus Croaticus“ iz Švicarske te fra Šimun Šito Ćorić i fra Radovan Ćorić. Uz koncert bit će predstavljena i knjiga Šimuna Šite Ćorića „Gli occhi colmi di terra“/„Oči pune zemlje“.
U nedjelju, 28.travnja dr.sc Šimun Šito Ćorić održat će predavanje „Zavist naša svagdanja muka i opterećenje“ u bazilici Sv. Antuna. Nakon predavanja ponovno će nastupiti „Chorus Croaticus“. Slijedi uz dalmatinske, domoljubne i duhovne pjesme. Nakon toga slijedi svečana pjevana misa na hrvatskom jeziku u Svetištu.
Očekuju se diplomatski predstavnici RH iz Rima, Vatikana, Milana i Trsta te predstavnici Saveza hrvatskih zajednica Italije, a svoj su dolazak najavili Hrvati iz drugih gradova Italije, Slovenije, Crne Gore i Hrvatske.

Pozivnica

Kontakt Ana Bedrina pula@matis.hr

Podijeli ovaj članak
Skip to content