Sarajevo ponovno u Zagrebu

3 min čitanja

Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH… u organizaciji s HKD Napredak i Napretkovim Kulturnim centrom ove, 2017. godine donosi ponovno: filmove (novije), koncerte (poznatijih i manje poznatih izvođača), rad s djecom iz Inine kuće udruga spajaLICA, te izložbu primijenjenog dizajna

Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH u organizaciji s HKD Napredak i Napretkovim Kulturnim centrom ove, 2017. godine donosi ponovno: filmove (novije), koncerte (poznatijih i manje poznatih izvođača), rad s djecom iz Inine kuće udruga spajaLICA, te izložbu primijenjenog dizajna.

U sklopu šestog festivala ‘Ja BiH… 5 dana Sarajeva u Zagrebu’, od 27. do 29. rujna) u zagrebačkoj Kinoteci prikazat će se najbolje od recentne bosanskohercegovačke kinematografije. Tople i dirljive ljudske priče koje hrabro i beskompromisno progovaraju o trenutnoj socijalnoj i političkoj situaciji u regiji i svijetu.

Program:
Kino Kinoteka, Kordunska 1

Srijeda, 27.9., 20,30
“Hoću kući“, Ademir Kenović, dokumentarni film, 76’

Četvrtak, 28.09., 20,00 sati
“Dvije škole”, Srđan Šarenac, dokumentarni film 54’
”Srce od drveta “, Namik Kabil, dokumentarni film,30’

Petak, 29.9., 20,00
Svečana premijera / Media Acquisitions
“Posljednja barijera“, Jasmin Duraković, igrani film 84’

Želja organizatora je da se u Zagrebu ovih dana šire samo dobre vibracije o Bosni i Hercegovini i Sarajevu.
Festival započinje već poznatim sarajevskim piknikom prijateljstva u Galeriji Velvet uz umjetnike iz svijeta ozbiljne glazbe Anu Babić, sopranisticu i Emira Mejremića, pijanista koji su se za ovu priliku „prebacili“ u popularne lake note. Filmski program održava se u Kinoteci, a uz filmove autora Kenovića, Šarenca i Kabila imamo i premijeru igranog filma „ Posljednja barijera „ autora Jasmina Durakovića. Predstavlja se i uspješna tvrtka dizajnerskih proizvoda Wool Fabrique (Vesna Bekto, direktorica i Maya Bekto, dizajnerica), na izložbi u koncept-storeu Hysteria. Tu je i nova indie-punk-jazz grupa Sunday Stories, koju će publika moći vidjeti i poslušati u Kolding caffeu. U Ininoj kući udruga spajaLICA umjetnici iz BiH družiti će se sa članovima udruga DAR, Dodir, Ljubav na djelu i Crveni Nosovi, zajedno u radionici „Ja BiH… bio / bila“.

Za završetak festivala, na trgu ispred Napretkovog Kulturnog centra i Cosmopolitan caffe & wine bara, u subotu nastupa duet „Barimatango“, kojega čine Jelena Milušić, alt i Atille Aksoja, klasična gitara.
(jabih)

Podijeli ovaj članak
Skip to content