Sajam budućnosti – kamo poći sutra?

2 min čitanja

U dvorištu Hrvatskog doma – Matice 7. lipnja održan je prvi Sajam budućnosti – kamo poći sutra? na kojem su učenicima sedmih i osmih razreda predstavljene srednje škole u kojima se na određenim smjerovima izvodi nastava na hrvatskom jeziku.

Preuzeto: Glas Hrvatske/Slavica Štefić; Izvor: HNV

Predstavljene su četiri srednje škole i smjerovi na hrvatskom jeziku, a učenici su se mogli upoznati i s drugim smjerovima određene škole. Gimnazija Svetozar Marković, kao i do sada, na hrvatskom jeziku nudi opći smjer, Politehnička škola ove godine nudi novi smjer – tehničar multimedije, Srednja medicinska škola upisuje smjer medicinska sestra – odgojitelj, a po prvi put predstavila se i Klasična gimnazija Paulinum koja je društveno-jezičnog smjera.

Sve spomenute srednje škole primaju po 28 učenika, a pred učenicima osmih razreda polaganje je završnog ispita – mala matura te popunjavanje liste želja i konačno upis.

Po riječima predsjednice Odbora za obrazovanje pri HNV-u Nataše Francuz ovaj Sajam budućnosti – kamo poći sutra? organiziran je po prvi put sa željom da učenici na jednom mjestu dobiju informaciju o svim srednjim školama u kojima se nastava odvija na hrvatskom jeziku, a ujedno je ovo i mogućnost saslušati sedmaše, vidjeti njihove želje i tako se usmjeriti u novu školsku godinu.

Okupljene je pozdravila i predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji Jasna Vojnić.

Podijeli ovaj članak
Skip to content