Roman Pjevač u noći na svjetskim jezicima

2 min čitanja

Roman je u njemačkom prijevodu Blaženke Radas izdala izdavačka kuća Verlag Voland und Quist, u izdanju kuće L’Assino D’oro iz Rima izašao je u prijevodu Elise Copetti, a englesko izdanje kod izdavača Istros Books u prijevodu Celije Hawkeswort čeka se u travnju 2019.

Od prosinca do travnja objavljena su dva prijevoda romana ‘Pjevač u noći’ Olje Savičević Ivančević na svjetske jezike: talijanski i njemački, a u pripremi je i engleski prijevod. U njemačkom prijevodu Blaženke Radas i izdanju izdavačke kuće Verlag Voland und Quist, roman je u društvu Alide Bremer predstavljen u Literaturhaus Leipzig/Haus des Buches te u Literaturhaus Halle. U Italiji je roman, u izdanju kuće L’Assino D’oro iz Rima u prijevodu Elise Copetti, predstavljen u Pordenoneu i Rimu gdje je naišao na dobar odjek kod kritike i publike.

Englesko izdanje kod izdavača Istros Books izlazi u travnju 2019. u prijevodu Celije Hawkeswort. Ogledni rukopis romana u prijevodu dobio je prošlogodišnju English Pen Award, a autorica je pozvana na ugledni Edinburgh International Book Festival na kojem će biti predstavljen Pjevač u noći.

Knjige Olje Savičević Ivančević su prevedene na deset stranih jezika te objavljene u trinaest zemalja, u Europi i SAD-u. Roman Pjevač u noći bio je u finalu književne nagrade Tportal 2017. godine, a u prosincu 2016. osvojio je nagradu publike „Libar za vajk“ Sajma knjige u Istri. Olja Savičević Ivančević dobitnica je brojnih domaćih i međunarodnih književnih nagrada i priznanja. (culturenet.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content