Roman Naranyjin plač i mjesečnik FeniX predstavljeni u Splitu

1 min čitanja

Autorica romana Marijana Dokoza živi u Njemačkoj i urednica je novog  mjesečnika FeniX koji izlazi dvojezično, na njemačkom i hrvatskom jeziku u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji. Promociju je potaknula Zajednica žena Katarina Zrinski grada Splita, a u glazbenom dijelu programa nastupila je ženska klapa Ragusa iz Splita.

U konobi Tinita u Splitu održana je promocija romana Naranyjin plač, drugi roman autorice Marijane Dokoza koji je izašao u izdanju naklade Ljevak. Marijana Dokoza živi u Njemačkoj, urednica je novog mjesečnika FeniX koji izlazi dvojezično, na njemačkom i hrvatskom jeziku u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji. FeniX je počeo izlaziti u studenom prošle godine, tek nekoliko mjeseci od hrvatskog ulaska u EU.
Urednica je kazala kako je FeniX bitna poveznica Hrvata u domovini i iseljeništvu. Donosi priče o ljudima iz domovine, o Hrvatima iz iseljeništva, tu se ne govori samo o kulturnim zajednicama i misijama čiji je rad hvalevrijedan, već i o ljudima koji su dio javnog života u zemljama u kojima žive.

Promociju je potaknula Zajednica žena Katarina Zrinski grada Splita, a u glazbenom dijelu programa nastupila je ženska klapa Ragusa iz Splita.

Opširnije

Podijeli ovaj članak
Skip to content