Rodijaci nasmijali publiku u Schaffhausenu

2 min čitanja

U predstavi su svoje glumačko umijeće pokazali glumci Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara – Miro Barnjak i Velimir Njirić Pšeničnik. Osim u Schaffhausenu, predstavom „Rodijaci“ glumci su nasmijali publiku i u Arbonu i Badenu

Osamdesetak gledatelja okupilo se u petak, 28. veljače 2014., u restoranu Hombergerhaus u Schaffhausenu, kako bi uživali u predstavi Rodijaci. U predstavi su svoje glumačko umijeće pokazali glumci Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara – Miro Barnjak i Velimir Njirić Pšeničnik. Uvjerljivi glumci, na duhoviti su način dočarali živote prvih gastarbajtera nakon ratnih zbivanja devedesetih godina prošlog stoljeća u Bosni i Hercegovini. Glavni su likovi rođaci Stipan i Matiša, koji u Njemačkoj, ispijajući domaće vino, pripovijedaju o svojim gastarbajterskim doživljajima, ispreplićući čežnju za rodnim krajem i raspravljajući o političkim i povijesnim zbivanjima na prostorima Hrvatske te Bosne i Hercegovine.
Predstava je nastala po tekstovima Petra Miloša, a napisana je ratne 1993. Svojim sadržajem aktualna je i danas. Prije samog početka predstave, nazočnima se obratio Tomislav Babić, direktor Hombergerhausa, restorana u čijim se prostorijama predstava održala, te je zaželio svima toplu dobrodošlicu.
Na kraju predstave glumci su bili nagrađeni velikim pljeskom, a Barnjak i Njirić Pšeničnik zahvalili su svima na dolasku te ih pozvali na kratko druženje. Na predstavu su došli i Hrvati iz Frauenfelda te okolice Schaffhausena.
Dolazak glumaca Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara organizirao je Hrvatski kulturni klub iz Badena, a osim u Schaffhausenu, predstavom „Rodijaci“ glumci su nasmijali publiku i u Arbonu i Badenu.
(www.hrvati.ch

Podijeli ovaj članak
Skip to content