Rimska promocija romana Sande Pandže

2 min čitanja

Na promociji će govoriti profesorica Sveučilišta u Firenci Vlatka Gott, pjesnikinja i autorica Sarah Zuhra Lukanić, a ulomke iz romana čitat će Ana Došlić

Udruga Hrvatsko-talijanski mozaik iz Rima, dobitnica posebne nagrade Večernjakove domovnice 2017., za najuspješniju hrvatsku udrugu u iseljeništvu, organizira 18. ožujka promociju novog romana “Djevojka s koferom” Sande Pandže, mlade splitske književnice s rimskom adresom.

Promocija će se održati u knjižnici Nelson Mandela (Via La Spezia 21, Roma) s početkom u 11 sati.

Na promociji će govoriti profesorica Sveučilišta u Firenci Vlatka Gott, pjesnikinja i autorica Sarah Zuhra Lukanić, a ulomke iz romana čitat će Ana Došlić.

Spisateljski prvijenac “Djevojka s koferom” Sande Pandže govori o djevojci koja bježeći od Titovog komunizma, a potom i Domovinskoga rata iz netom raspadnute države seli u vječni grad, Rim.

Profesorica hrvatskog i ruskog jezika i književnosti, radeći honorarno kao manekenka, u dvorcu Odescalchi u gradiću Bracciano upoznala je Mariju Teresu Venturini Fendi, kći modne ikone Ane Fendi, s kojom je postala velika prijateljica. Ona ju je preporučila princezi Mariji Pace Odescalchi, vlasnici istoimenog dvorca, kojoj je hitno trebala organizatorica vjenčanja. I tako je ”Djevojka s koferom” postala organizatorica vjenčanja slavnih. O njoj je pisao modni časopis ”Marie Clair”, snimao ju je talijanski RAI…

Objavljivanje prvoga romana Sandino je ostvarenje snova, a i “Djevojku s koferom” prevesti na hrvatski jezik.
(Fenix Magazin)

Podijeli ovaj članak
Skip to content