Rič pod đermom u Đurđinu

1 min čitanja

Subotnji program manifestacije posvećen je Jakovu Kopiloviću, uz predstavljanje bandaša i bandašice i projekciju dokumentarnog filma redatelja Branka Ištvančića Dužijanca, a nedjelni značajnim osobama koji danas stvaraju na bunjevačkoj ikavici. Ove godine gost je književnik Tomislav Žigmanov

Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo Đurđin organizira manifestaciju Rič pod đermom u subotu, 3. kolovoza u 20 sati i nedjelju, 4. kolovoza u 19 sati.

Subotnji program manifestacije je posvećen velikanu prošlosti Jakovu Kopiloviću, uz predstavljanje bandaša i bandašice i projekciju dokumentarnog filma redatelja Branka Ištvančića Dužijanca, kao uvod u proslavu župne Dužijance.

U nedjelju je program posvećen značajnim osobama koji danas stvaraju na bunjevačkoj ikavici. Ove godine gost je književnik Tomislav Žigmanov. O djelu ovoga pisca će govoriti Davor Bašić Palković, novinar; Vladimir Nimčević, povjesničar i prof. Darko Vuković, graf. dizajner. Manifestacija završava bandašicinim kolom u dvorištu župe. (ZKVH)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content