Regionalni ministrantski susret u Wiesbadenu

2 min čitanja

Na susretu se okupilo oko 200 sudionica i sudionika iz HKM Wiesbaden, HKM Mainz, HKM Frankfurt, HKM Main-Taunus/Hochtaunus, HKM Darmstadt, HKM Offenbach i HKM Rüsselsheim

Susret ministranata i ministrantica iz hrvatskih katoličkih misija (HKM) Rajnsko-majnske regije u Njemačkoj održan je na blagdan sv. Josipa Radnika, 1. svibnja, u HKM Wiesbaden. Na susretu se okupilo oko 200 sudionica i sudionika iz HKM Wiesbaden, HKM Mainz, HKM Frankfurt, HKM Main-Taunus/Hochtaunus, HKM Darmstadt, HKM Offenbach i HKM Rüsselsheim, a započeo je svečanim misnim slavljem u crkvi Sv. Kilijana u tom gradu, u kojoj se Hrvati katolici iz te misije okupljaju na središnje misno slavlje. 

Svetu misu je predvodio dušobrižnik u HKM Frankfurt fra Ivan Čikara u suslavlju s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemčkoj vlč. Ivicom Komadinom, predstavnikom regije voditeljem HKM Mainz fra Antom Bilićem, domaćim župnikom dr. fra Antom Bilokapićem, voditeljem HKM Offenbach fra Petrom Vučemilom, voditeljem HKM Darmstadt fra Nediljkom Brečićem, voditeljem HKM Main-Taunus/Hochtaunus fra Marinkom Vukmanom te dušobrižnikom u HKM Frankfurt fra Markom Domazetom Lošom. Misnom slavlju pribivao je i voditelj HKM Rüsselsheim fra Berislav Nikić, a u pratnji sudionika susreta bile su pastoralne suradnice s. Auksilija Milić, s. Pavlimira Šimunović, s. Damjana Damjanović, s. Anđela Milas, s. Estera Marijić te pastoralni referent Zvonko Orlović.
Misno slavlje uveličala je skupina ministrantica i ministranata HKM Frankfurt i HKM Main-Taunus/Hochtaunus pod vodstvom i orguljskom pratnjom s. Pavlimire Šimunović.
Nakon mise u dvorani župe Sv. Kilijana organiziran je vjeronaučni kviz, kojeg je pripremio i vodio fra Marko Domazet Lošo. Na kvizu se natjecalo osam ekipa. Prvo mjesto osvojila je ekipa HKM Main-Taunus/Hochtaunus, drugo ekipa HKM Mainz, a treće mjesto ekipa HKM Offenbach. Za nagradu su dobili prigodne medalje i pehare. Za sve je pripremljen ručak, a nakon ručka na obližnjem igralištu priređena su sportska natjecanja.
(kta/a.p.)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content