Recitatori iz Vojvodine u Osijeku

2 min čitanja

Na izletu s mladim recitatorima bila je i predsjednica Hrvatske čitaonice Bernadica Ivanković, kao i članica ovogodišnjeg prosudbenog povjerenstva prof. Nevena Mlinko. Najzadovoljniji izletom bili su Zdenko Ivanković, Mateja Rudinski, Milica Vuković, Kristina Kemenj, Mihaela Augustinov, Josipa Dulić, Augustin Žigmanov, Davorin Horvacki, Lucija Ivanković Radaković i Marina Marjanov

Tridesetak najbolje plasiranih na 11. Pokrajinskoj smotri recitatora na hrvatskom jeziku, održanoj u Subotici, u organizaciji Hrvatske čitaonice, boravilo je u 1. prosinca na nagradnom jednodnevnom izletu u Osijeku.
Zbog nepredviđenih problema s izleta su izostali najistaknutiji recitatori iz Srijema, Sombora i Bačkog Monoštora.. Prva točka za obilazak u Osijeku bila je Dječje kazalište Branka Mihaljevića. Za goste iz Vojvodine izvedena je lutkarska predstava „Dobri doktor Jojboli“, autorice i redateljice Tamare Kučinović.
Svijet lutaka zamijenjen je čarobnim svijetom podmorja i fosilnih ostataka nekadašnjeg Panonskog mora u novom prostoru po svodovima Tvrđe, u sklopu stalne izložbe vodenog svijeta Osječanina Vladimira Filipovića.
Vojvođani su posjetili i crkvu i franjevački samostan Svetoga križa na Tvrđi. Recitatore je ugostio predstojnik fra Zoltan Dukai. Nakon obilaska Tvrđe, otac Zoltan je za goste priredio mali domjenak u samostanskoj blagovaoni, a darove domaćinima, uz prigodnu besjedu, uručio je učenik 4. razreda Zdenko Ivanković. Posjet Osijeku završen je, na veliko zadovoljstvo djece, kratkim obilaskom Portanove.
Na izletu s mladim recitatorima bila je i predsjednica Hrvatske čitaonice Bernadica Ivanković, kao i članica ovogodišnjeg prosudbenog povjerenstva prof. Nevena Mlinko. Najzadovoljniji izletom bili su Zdenko Ivanković, Mateja Rudinski, Milica Vuković, Kristina Kemenj, Mihaela Augustinov, Josipa Dulić, Augustin Žigmanov, Davorin Horvacki, Lucija Ivanković Radaković i Marina Marjanov.

Tekst: Ivan Andrašić

Podijeli ovaj članak
Skip to content