Razglednica iz Zagreba u Tivtu

2 min čitanja

Izložba Filipa Popovića će premijerno biti predstavljena u sklopu projekta Putevima bokeljskih Hrvata u Tivtu, u muzeju Zbirka pomorskog nasljeđa, a ostaje otvorena deset dana

Prolazeći poznatim ulicama svoga grada, često zaboravimo primijetiti njegovu ljepotu. Naviknuti na iste prizore, ne vidimo u njima neke skrivene dijelove ili, pak, ljude koji prolaze pored nas. Ali upravo to vidi Filip Popović, mladi zagrebački snimatelj i fotograf koji je svojim objektivom uhvatio naizgled obična mjesta rodnog grada i ovjekovječio ih u izložbi fotografija pod nazivom ”Razglednica iz Zagreba”.

Izložba će premijerno biti predstavljena u sklopu projekta Putevima bokeljskih Hrvata u Tivtu, u muzeju Zbirka pomorskog nasljeđa, u nedjelju, 16. lipnja, a ostaje otvorena deset dana. Nakon toga se izložba seli u Hrvatsku.

Uz izložbu, u Tivtu će se 16. lipnja od 20 sati održati i koncert glazbenice Danijele Martinović koja će uz svoj standardni repertoar izvesti i neke od pjesama iz bokeljske i crnogorske glazbene tradicije.

Projekt se održava pod supokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Partneri projekta su Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, Hrvatska bratovština „Bokeljska mornarica 809“ iz Rijeke, a pokrovitelji Grad Zagreb i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. Generalni partner je HEP, a partneri su Porto Montenegro, hotel Regent Porto Montenegro te Općina Tivat.

(Radio Dux)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content