Radovi Borisa Ljubičića nagrađeni u New Yorku

1 min čitanja

Plakati ‘+ – =’ , ‘1945.- 2015.’ i ‘UN’ nagrađeni su zlatom, dok je ‘Slovo H’ osvojilo srebro na novom Graphisovom natječaju ‘Protest posters 2’

 

Dizajner Boris Ljubičić postigao je veliki uspjeh u New Yorku, gdje su njegovi radovi osvojili cijenjene nagrade. Plakati ‘+ – =’ , ‘1945.- 2015.’ i ‘UN’ nagrađeni su zlatom, dok je ‘Slovo H’ osvojilo srebro na novom Graphisovom natječaju ‘Protest posters 2’.

Najveći nakladnik za grafički dizajn i vizualne komunikacije na svijetu GRAPHIS New York organizira svjetske natječaje s posebnom tematikom i tiska izuzetne knjige određene teme. Veliki GRAPHIS-ov natječaj s temom “Protest Posters” u trajanju od tri i pol godine upravo je završen. U prijavi je bilo više od 400 plakata, a posebni žiri koji čine ranije nagrađivani dizajneri plakata bira nagrađene (Platinum, Gold, Silver) uz posebno primijećene te tiska knjigu GRAPHIS Protest Posters s oko 100 radova.

Među više od 400 prijavljenih radova, posebno su se istaknuli Ljubičićevi plakati koji kritiziraju društvene podijele, odnosno politiziranje društva na nacionalnoj, ali i na globalnoj razini.

Više o nagrađenim radovima pročitajte na stranici Hrvatskog dizajnerskog društva http://dizajn.hr/blog/tri-zlata-jedno-srebro-za-borisa-ljubicica-na-graphisovom-natjecanju-protest-posters-2/. (culturenet.hr)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content