Radionica za izradu podgutnice u Matici

1 min čitanja

U Hrvatskoj matici iseljenika, u sklopu izložbe Ponosno hrvatsku nošnju nosim i u suradnji s FA Turopolje i Radionicom nošnji Kolovrat za sudionike zagrebačkog Festivala HMI organizira radionicu izrade podgutnice, preteče kravate

Bliži se početak 52. Omladinskog tamburaškog festivala Hrvatske bratske zajednice u Americi. U petak, 29. lipnja 2018. s početkom u 14.00 sati u Hrvatskoj matici iseljenika, u sklopu izložbe Ponosno hrvatsku nošnju nosim i u suradnji s FA Turopolje i Radionicom nošnji Kolovrat organiziramo za sudionike zagrebačkog Festivala radionicu izrade podgutnice, preteče kravate.

Cilj je povezati neposrednom umjetničkom komunikacijom i kreativnim procesom izrade dijela tradicijskog ruha sve koji ponosno dijele bogatstvo zajedničkog hrvatskog kulturnog identiteta. Sudionici radionice će moći podgutnice odjenuti kao dio svoje odjevne kombinacije i time pridonijeti razumijevanju hrvatske folklorne baštine kao dinamičkog procesa transmisije sustava vrijednosti te podizanju ponosa na našu tradiciju. Pratite nas uživo i preko Facebooka!

Tekst. Snježana Jurišić

Podijeli ovaj članak
Skip to content