Pulski dani eseja

1 min čitanja

Ovogodišnje, 12. izdanje usredotočuje se na hrvatsku književnost u susjedstvu. Na književno-kulturnu manifestaciju, među ostalima, pozvani su prof. dr. Stipan Blažetin, prof. dr. Zoltán Medve i dr. Tomislav Žigmanov

«Pulski dani eseja» međunarodna je književno-kulturna manifestacija koja se od 2003. godine održava u Puli. Ovogodišnje (dvanaesto) izdanje održava se 17. i 18. listopada u Klubu književnika i usredotočuje se na hrvatsku književnost u susjedstvu.
Tema je zamišljena kao pregled i uvid u književno stvaralaštvo na hrvatskome jeziku i stvaralaštvo podrijetlom hrvatskih pisaca na drugim jezicima, u bližim i obližnjim zemljopisnim prostorima, zatim zastupljenost prijevoda djela hrvatske književnosti i hrvatskih pisaca.
Na književno-kulturnu manifestaciju, među ostalima, pozvani su prof. dr. Stipan Blažetin, prof. dr. Zoltán Medve i dr. Tomislav Žigmanov. U sklopu dana eseja svaki se sudionik predstavlja izabranom temom, a poslije će radovi biti objavljeni u pulskome časopisu za književnost, kulturološke i društvene teme Nova Istra. Organizatori «Pulskih dana eseja» su Istarski ogranak Društva hrvatskih književnika i Nova Istra.
(mcc.croatica.hu)

Podijeli ovaj članak
Skip to content