Pula među 20 najboljih svjetskih turističkih destinacija

2 min čitanja

Poznati međunarodni portal The Telegraph, koji se obraća milijunskom čitateljstvu, uvrstio je Pulu među 20 najboljih svjetskih destinacija koje bi trebalo posjetiti u 2017. godini

Poznati međunarodni portal The Telegraph, koji se obraća milijunskom čitateljstvu, uvrstio je Pulu među 20 najboljih svjetskih destinacija koje bi trebalo posjetiti u 2017. godini.

Nakon što je protekle godine ostvarila najbolju turističku sezonu u povijesti, Pula se još jednom našla na naslovnicima svjetskih portala u društvu proslavljenih destinacija poput Hadrijanova zida u Velikoj Britaniji, otočja Bermuda i američkog San Francisca. ‘Iznimno mi je drago što naša Pula zauzima visoko mjesto među najpoželjnijim svjetskim turističkim destinacijama. Već smo se naučili na velike uspjehe pulskog i istarskog turizma, no važno je istaknuti kako turizam ne dolazi sam od sebe. On je rezultat upornog rada i vještog planiranja svih turističkih djelatnika, što naposljetku i rezultira sve većim brojem posjetitelja u našem gradu’, naveo je pulski gradonačelnik Boris Miletić u priopćenju za javnost.

Iz Odsjeka za informiranje grada Pule kažu da britanski The Telegraph u članku navodi sve posebnosti tog 3.000 godine starog grada koji, kako pišu, ‘diše rimskom i habsburškom poviješću te se promovira kao idealno mjesto za ljubitelje stjenovitih obala i ronjenja’. Posebnu su pozornost dobili i pulski Svjetleći divovi, koji stvaraju novu prelijepu noćnu vizuru grada, a osim toga, čitatelje se upućuje i na bogatu gastronomsko i vinsku ponudu cijele Istre. Britanski portal svojim čitateljima preporučuje i način na koji je najlakše posjetiti najveći istarski grad, pa tako napominje kako će British Airways započeti letove između londonske zračne luke Heathrow i Pule u srpnju ove godine. Inače, pulski je turizam protekle godine srušio dosadašnje rekorde. U zračnom je prometu po prvi put u povijesti premašena brojka od 400.000 putnika, dok je broj noćenja povećan za 11 posto.
(HINA)

Podijeli ovaj članak
Skip to content