Prvi prijateljski susret Vukovara i Chura

2 min čitanja

Inicijativa je krenula od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Švicarskoj a realizirala se 8. i 9. lipnja 2018. u Churu

Savršena švicarsko-hrvatska organizacija prijateljskog susreta Vukovara i Chura, kombinirana s gostoljubljivošću domaćina oduševila je sve koji su nazočili ovom događaju. Inicijativa je krenula od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Švicarskoj a realizirala se 8. i 9. lipnja 2018. u Churu.
Službenu delegaciju iz domovine činili su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, voditeljica Odjela za pravni položaj, kulturu i obrazovanje hrvatskog iseljeništva Croatiana Orešković te načelnik Sektora za provedbu i nadzor programa i projekata Hrvata izvan Republike Hrvatske Dario Magdić, zajedno s gk RH u Švicarskoj Konfederaciji Slobodanom Mikcem te predsjednikom Hrvatske zajednice Graubünden Marcelom Djakovićem i tajnikom Marijanom Marijanovićem dočekali su i ugostili u gradskoj vijećnici predsjednik grada Chura Urs Marti i član gradskog poglavarstva Patrik Degiacomi.
Potpisana je Povelja o prijateljskom susretu kojom su gradovi izrazili namjeru da će njegovati i unaprjeđivati međuljudske, kulturne i turističke odnose. Hrvatska delegacija imala je poslije zajedničkog ručka priliku prošetati gradom te posjetiti štand grada Vukovara gdje su se za večernji program tamburicama, pjesmom i plesom pripremali članovi HKGD Dunav iz Vukovara.

Fotogalerija 

Podijeli ovaj članak
Skip to content