Prvi Hrvatski iseljenički kongres – znak povezanosti Hrvata

1 min čitanja

Cilj Kongresa je čvršće povezati hrvatske iseljenike među sobom i s domovinom te pokušati uspostaviti izgubljeno povjerenje iseljenih Hrvata u domovinske institucije kao i dokinuti predrasude koje su desetljećima stvarane u domovini prema hrvatskim iseljenicima, kazao je u izjavi ravnatelj Ureda HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu fra Josip Bebić

“Prvi Hrvatski iseljenički kongres, koji će se od 23. do 26. lipnja održati u Zagrebu, je stoljetni događaj. Hrvatske iseljenike više ne možemo tretirati kao objekt, već kao bitan i nedjeljiv subjekt hrvatskog korpusa”, istaknuo je fra Josip Bebić, ravnatelj Ureda HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu.
Cilj Kongresa je čvršće povezati hrvatske iseljenike među sobom i s domovinom te pokušati uspostaviti izgubljeno povjerenje iseljenih Hrvata u domovinske institucije kao i dokinuti predrasude koje su desetljećima stvarane u domovini prema hrvatskim iseljenicima”, rekao je fra Josip Bebić, ravnatelj Ureda HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu.
(Laudato.hr)

Video

Više o prvom Hrvatskom iseljeničkom kongresu pročitajte ovdje.

Podijeli ovaj članak
Skip to content