Prvi Hrvat u Teniskoj kući slavnih

3 min čitanja

 

U International Tennis Hall of Fame dosad je primljeno 257 teniskih velikana iz 26 zemalja svijeta, uključujući legende poput Andrea Agassija, Martine Navratilove, Chris Evert, Johna McEnroea, Bjorna Borga, Martine Hingis

 

Legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević bit će prvi Hrvat u teniskoj Kući slavnih, službeno je potvrđeno. Uz 48-godišnjeg Ivaniševića na ceremoniji 18. srpnja u Kuću slavnih će ući i španjolska tenisačica Conchita Martínez.

“Moj put započeo je u Splitu prije 41 godinu, a moj teniski put će završiti u Newportu. Imam pet mjeseci za uvježbati govor. Osjećaj je nevjerojatan. Nisam mogao poželjeti bolju partnericu za uvrštenje od Conchite Martinez. Ona je sjajna osoba i velika tenisačica. Čini se da sam nešto dobro napravio u teniskom svijetu. Bilo je mnogo uspona i padova, mnogo različitih puteva koje sam birao, ali na kraju se isplatilo. Ne mogu to dovoljno puta izreći, ali doista sam ponosan na ono što sam postigao i napravio u tenisu”, rekao je Goran Ivanišević na konferenciji za medije u Melbourne Parku, mjestu održavanja Australian Opena i zahvalio teniskim zaljubljenicima i svim glasačima koju su mu dali svoj glas za ulazak u Međunarodnu tenisku kuću slavnih u generaciji 2020.

Podsjetimo, Ivanišević je prošle godine nakon pet tjedana glasovanja u kojem su sudjelovali zaljubljenici u tenis iz 120 zemalja, sakupio najviše glasova navijača za ulazak u Tenisku kuću slavnih, što mu je donijelo dodatna tri postotna boda u izboru.

Od četiri nominirana kandidata,  Ivanišević završio je na prvom mjestu, wimbledonska pobjednica Španjolka Conchita Martínez završila je na drugom mjestu, švedski tenisač Jonas Bjorkman završio je na trećem mjestu, dok je četvrti Španjolac Sergi Brugera.

Kao osvajač prvog mjesta u “Fan Voteu”, Ivanišević će dobiti tri postotna bonusa na njegove rezultate od Službene skupine za glasovanje koju čine novinari, povjesničari i Kuća slavnih. Martinez će dobiti dva, a Bjorkman jedan jedan postotni bod.

Ivanišević će ući u Kuću slavnih 18. srpnja ove godine, na posebnoj svečanosti tijekom završnog vikenda teniskog turnira koji se odigrava na travnatim terenima u Newportu.

Do sada je u International Tennis Hall of Fame primljeno 257 teniskih velikana iz 26 zemalja svijeta, uključujući legende poput Andrea Agassija, Martine Navratilove, Chris Evert, Johna McEnroea, Bjorna Borga, Martine Hingis…(https://net.hr/)

Lead U International Tennis Hall of Fame dosad je primljeno 257 teniskih velikana iz 26 zemalja svijeta, uključujući legende poput Andrea Agassija, Martine Navratilove, Chris Evert, Johna McEnroea, Bjorna Borga, Martine Hingis

Podijeli ovaj članak
Skip to content