Proslavljen blagdan svetog Jeronima u Rimu

2 min čitanja

Hrvatska rimska zajednica sabrala se na svetoj misi u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu kako bi proslavila svetkovinu sv. Jeronima, zaštitnika hrvatske Crkve i Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima i započela novu akademsku godinu

 

Hrvatska rimska zajednica sabrala se na svetoj misi u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu kako bi proslavila svetkovinu sv. Jeronima, zaštitnika hrvatske Crkve i Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima i započela novu akademsku godinu.

Svetu mMisu predvodio je generalni asistent Franjevačkog svjetovnog reda o. Ivan Matić OFM, u koncelebraciji rektora Zavoda msgr. Jure Bogdana, duhovnika o. Mihálya Szentmártonija SJ, hrvatskog ispovjednika u bazilici Sv. Petra o. Đure Hontića OFM conv. te četrdesetak hrvatskih svećenika koji se nalaze u Rimu na studiju ili vrše određene crkvene službe.

Crkva Sv. Jeronima bila je ispunjena brojnim hrvatskim vjernicima, redovnicima i redovnicama, a njima su se pridružili i hodočasnici iz Srijemske biskupije pod vodstvom generalnog vikara msgr. Eduarda Španovića i župnika u Rumi vlč. Željka Tovila.
Na proslavi Sv. Jeronima sudjelovali su brojni diplomatski predstavnici, među kojima su bili veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Filip Vučak i veleposlanik Crne Gore pri Svetoj Stolici Antun Sbutega.

Na kraju svete mise rektor Zavoda msgr. Jure Bogdan zahvalio je o. Ivanu Matiću na predvođenju slavlja te homiliji kojom nas je uveo u novu akademsku godinu. Rektor se posebno obratio novim studentima izrazivši im dobrodošlicu u hrvatsku rimsku zajednicu.

Ljepoti zajedništva u liturgijskom slavlju doprinio je zbor Hrvatske crkve sv. Jeronima, pod vodstvom vicerektora don Željka Majića, koji je animirao liturgijsko pjevanje.
(http://www.sveti-jeronim.org)

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content