Proslavljen blagdan kotorske blaženice

2 min čitanja

Svetim misama, molitvama i pjesmama, pred tijelom blaženice u kotorskoj crkvi Sv. Marije od Rijeke, proslavljena je svetkovina bl. Ozane Kotorke, dominikanske trećoredice i suzaštitnice grada Kotora

Svetim misama, molitvama i pjesmama, pred tijelom blaženice koje se neraspadnuto čuva u kotorskoj crkvi Sv. Marije od Rijeke, svečano je 27. travnja proslavljena svetkovina bl. Ozane Kotorke, dominikanske trećoredice i suzaštitnice grada Kotora. Proslava je počela već rano ujutro, kada je u 6 h slavljena prva misa, nakon koje su uslijedile još dvije jutarnje mise. Euharistiju u 10 h predslavio je o. Nikola Mioč OP, a propovijedao je mons. Srećko Majić, peraški župnik. Na misi su bili prisutni dominikanski novaci, sestre dominikanke te brojni hodočasnici iz Dubrovnika, koji su došli u pratnji o. Mioča, potpriora dubrovačkog dominikanskog samostana. Pjevanje je animirala s. Dragica Kuštre.
Svečanu pontifikalnu misu u 18 sati predvodio je kotorski biskup mons. Ilija Janjić, a koncelebrirali su svećenici i đakon kotorske biskupije, te mons. Lovro Cindori koji je došao s hodočasnicima iz Zagreba, o. Mihael M. Tolj OP i dr. sc. fra Stipo Kljajić, superior samostana sv. Križa u Gružu. Na početku sv. mise, prije propovijedi, biskup je pozdravio sve hodočasnike iz Hrvatske i svih krajeva kotorske biskupije, te goste koncelebrante.
Sveta misa završila se molitvom pred neraspadnutim tijelom blaženice i cjelivanjem njezinih relikvija. Euharistijsko slavlje je svojim pjevanjem uveličao zbor kotorske katedrale, pod ravnanjem prof. Andree Orlando, dok je za orguljama bio Kristijan Bojović.

Fotogalerija

Podijeli ovaj članak
Skip to content