Proslava Stepinčeva u Sydneyju

2 min čitanja

Misi u crkvi Svetoga Nikole Tavelica, koju je slavio fra Petar Horvat, nazočili su i predstavnik vlade Chris Hayes, konzulica RH u Sydneyu Nives Frohlich, kao i predstavnici hrvatskih klubova i društava sydneyjske metropole

Proslava Stepinčeva u Sydneyju počela je procesijom i blagoslovom spomenika bl. kardinala Stepinca u dvorištu Naselja i paljenjem svijeća.
Potom je služena sveta misa u crkvi Svetoga Nikole Tavelica, koju je slavio fra Petar Horvat. Misnom slavlju u prepunoj crkvi nazočili su i predstavnik vlade Chris Hayes, konzulica RH u Sydneyu Nives Frohlich, kao i predstavnici hrvatskih klubova i društava sydneyjske metropole.
Uslijedio je godišnji obiteljski ručak u društvenom domu Naselja, a pozdravnu riječ gostima uputio je ravnatelj Mato Smolcic.
U nastavku programa, prisutnima su predstavljeni novi članovi- utemeljitelji Naselja, a zatim je uslijedila ceremonija podjele zahvalnica.
Dirljivi govor održala je i sestra Tereza, koja brine o organiziranju programa surađujući s ravnateljem Smolcicem, kao i s Odborom Naselja kojeg cine: predsjednik Milan Bogovic, dopredsjednik Paul Cubelic, rizničar Boris Lauric, te članovi : fra Petar Horvat, Ana Cindric, dr. Veronika Jakovac, Natalie Dejanovic, Rosie Jabuka, Nevenka Veselic i George Bilic.
U ime Odbora Naselja prisutne je pozdravio predsjednik Milan Bogovic.
Naselju je uručen ček u visini 7.615 USD u vidu Australia Day Apppeal 2018. u korist Vijeća za borbu protiv raka. Tom se prilikom predstavnik vlade Chris Hayes pohvalno izrazio u svom govoru o radu Naselja.
Nakon uručenja uslijedio je obiteljski ručak sa hrvatskim specijalitetima u dvorištu crkve i piknik uz glazbeni sastav “Budilica”.

Tekst i fotografije: Franjo Harmat

    
Podijeli ovaj članak
Skip to content