Proslava Dana državnosti i ulaska Hrvatske u EU u Sao Paulu

2 min čitanja

Održan je svečani koncert u Teatro Nacional, kao i svečani domjenak u EU rezidenciji s veleposlanicom EU u Braziliji. Veleposlanik Štambuk nazočnima je predstavio Dubravku Sidoniju Šuto, predsjednicu Deliberativnog vijeća Coratia Sacra Paulistane, brazilsku članicu Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan domovine

Veleposlanik RH u Brazilu dr. Drago Štambuk obratio se brojnim hrvatskim iseljenicima i brazilskim gostima na svečanom obilježavanju Dana državnosti i skorog ulaska Hrvatske u Europsku uniju 23. lipnja u Croatia Sacra Paulistana u Sao Paulu.
Nakon što je misionar otac Milan Knezović održao na hrvatskom jeziku svetu misu za domovinu slijedio je domjenak na kojemu se veleposlanik, uz izvedbu himni Hrvatske i Brazila, obratio dvjema stotinama nazočnih. Čestitao im je važni povijesni datum i najavio skorašnji. Naveo je povijesni kontekst koji je doveo do državne neovisnosti, te iskazao hrvatske političke prioritete, od ulaska u NATO do skoroga ulaska u EU.
Tom prigodom najavio je i svečani koncert u Teatro Nacional 25. lipnja, kao i domjenak u EU rezidenciji s veleposlanicom EU u Braziliji 1. srpnja. Kazao je i kako će na dan ulaska u EU u Hrvatskoj boraviti ministar vanjskih poslova Brazila, Antonio Patriota, navevši i nedavni boravak službene gospodarske delegacije Parane na čelu s guvernerom Betom Richom Hrvatskoj, te pripremu sljedećih delegacija, kao znak obostranog prepoznavanja važnosti međusobne suradnje.
Također je nazočnima predstavio i obrazložio izbor nazočne Dubravke Sidonije Šuto, predsjednice Deliberativnog vijeća Coratia Sacra Paulistane, za brazilsku članicu Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan domovine. (VRH Brazilija)

Podijeli ovaj članak
Skip to content