Proslava 45. godišnjice Croatije Stuttgart

2 min čitanja

Hrvati iz Stuttgarta su na ovoj proslavi za obnovu vukovarskog vodotornja prikupili 5 284 eura, a HDZ Stuttgart povisio donaciju za 2.000 eura

U Versammlungshalle u Stuttgartu 2. srpnja održana je prigodna proslava kojom je obilježena 45. godišnjica postojanja nogometnog kluba Croatia Stuttgart. Uz proslavu obljetnice najpopularnijeg hrvatskog kluba u Baden-Würtembergu, i zasigurno jednog od najpopularnijih hrvatskih klubova u Njemačkoj, organizirana je i sportsko-humanitarna zabavu za obnovu vodotornja u Vukovaru.

Za tu prigodu na zabavu u Stuttgart je iz Ulma, sa otvaranja Donaufesta, stiglo izaslanstvo grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom, pročelnicom za kulturu i turizam Marinom Sekulić, voditeljem protokola gradonačelnika Tomislavom Čorakom i legendom obrane Vukovara i hrvatskim braniteljem Zvonimirom Kološnjajem Rodom.

Kako je na početku Croatijine zabave rekao i predsjednik Croatije Mijo Čagalj, sav prihod od ulaznica i prilozi od donacija zabavne večeri namijenjeni su obnovi vukovarskog vodotornja. Čagalj je posebno pozdravio brigadira HV Dragu Horvata, jednog od zapovjednika gardijske brigade Tigrovi te dvojicu hrvatskih branitelja Dragu Matoševića i Ivicu Vugrinca, koji su se posjetiteljima u dvorani predstavili svojim umjetničkim radovima.

Proslavi obljetnice nazočili su generalni konzuli Hrvatske i BiH Slavko Novokmet i Zvonko Mišković, svećenici iz HKM Stuttgart fra Zvonko Tolić i fra Mijo Šabić, predsjednik Koordinacije HDZ-a Mile Baričević, čelnici Udruge hrvatskih nogometnih klubova Baden-Würtemberga na čelu s Ivicom Pavlićem, čelnici klubova prijatelja Croatije kao i brojni drugi gosti.

Zahvaljujući nesebičnom radu predsjednika Mije Čaglja, potpredsjednika Tihomira Luburića i Joška Sladojevića te članova uprave Branka Matešića i Ivice Busije, kao i igrača i trenera Croatije koji su posluživali goste u dvorani, priređena je jedna uspjela zabava. Program večeri znalački je vodila Ružica Mickan. Hrvati iz Stuttgarta su na ovoj proslavi za obnovu vukovarskog vodotornja prikupili 5 284 eura, a HDZ Stuttgart povisio donaciju za 2.000 eura.

Fotogalerija

Podijeli ovaj članak
Skip to content