Promocija u Kotoru

1 min čitanja

Knjiga „U potrazi za izgubljenim slikarstvom” zbir je znanstvenih ogleda posvećenih analizi različitih aspekta umjetničkog opusa kotorsko-dubrovačkog umjetnika Lovre Dobričevića (1419.-1478.) te razvoju bokeljskog i dubrovačkog slikarstva u razdoblju njegove aktivne umjetničke prisutnosti na likovnoj sceni

“U potrazi za izgubljenim slikarstvom” naziv je knjige Ivane Prijatelj Pavičić, koja će biti prezentirana u palači “Pima” – Galerija solidarnosti Kotor u subotu, 22.ožujka u 19,00 sati. O knjizi će govoriti mr. Marija Mihaliček, Jasminka Grgurević i autorica Ivana Prijatelj Pavičić.
Knjiga „U potrazi za izgubljenim slikarstvom”zbir je znanstvenih ogleda posvećenih analizi različitih aspekta umjetničkog opusa kotorsko-dubrovačkog umjetnika Lovre Dobričevića (1419.-1478.) te razvoju bokeljskog i dubrovačkog slikarstva u razdoblju njegove aktivne umjetničke prisutnosti na likovnoj sceni.
Kroz deset većih poglavlja kao deset zaokruženih priča autorica iščitava Dobričevićev životni put i stvaralaštvo kao mikropovijesnu cjelinu unutar onodobnog regionalnog povijesnog konteksta Boke kotorske i Dubrovačke Republike.
Organizatori predstavljanja su JU Muzeji Kotor, Galerija Solidarnosti i Hrvatsko građansko društvo Crne Gore Kotor.
(Radio Dux)

Podijeli ovaj članak
Skip to content