Promocija pretiska Judite u Kotoru

2 min čitanja

Na promociji će govoriti: Dragan Popadić, Neven Staničić i dr. sc.  Vladimir Lončarević, a  moderator će biti Ana Vuksanović. Organizatori promocije su Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i JU Kulturni centar ,,Nikola Đurković”

 

Promocija pretiska  “Judite” Marka Marulića  održat će se u  Press centru JU-a  Kulturni  centar ,,Nikola Đurković” u Kotoru u četvrtak, 17. 3., s početkom u 19 sati.  Ovo kapitalno djelo hrvatske književnosti  ponovno je tiskano  u čast 500. obljetnice prvog izdanja  Marulićeve ,, Judite” u nakladi  Udruge Hrvatsko zajedništvo, dok je suizdavač Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore.

Izdanje  obuhvaća reprint  Judite iz 1521. godine, namijenjen nelaicima, koji je  moderan i  prilagođen potrebama školske lektire, a ne stručnjacima za povijest književnosti Marulićeva doba. S obzirom na to da je i Marul inspiraciju za pisanje Judite dobio čitanjem Starog zavjeta,  izdavač se odlučio na to da tiska  i biblijsku knjigu o Juditi iz Septuaginte na starogrčkom, Iz Vulgate na  latinskom i prijevod Biblije iz izdanja Kršćanske sadašnjosti na  hrvatskome jeziku.

Ovom  će prilikom ujedno biti kratko predstavljeno i kapitalno djelo dr. sc.  Iva Pilara  „Borba za vrijednost svoga „ja“ – pokus filozofije slavenskog individualizma“, u nakladi  Udruge Hrvatsko zajedništvo i uz suizdavače Boka Press PTY LTD, ogranak Matice hrvatske u Boki kotorskoj i Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

Na promociji će govoriti: Dragan Popadić, Neven Staničić i dr. sc.  Vladimir Lončarević, a  moderator će biti Ana Vuksanović. Organizatori promocije su Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i JU Kulturni centar ,,Nikola Đurković”. (Radio Dux)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content