Promocija monografija gardijskih brigada OS RH iz Domovinskoga rata

1 min čitanja

12. listopada 2012., Dom OS RH “Zvonimir” u Zagrebu
Monografije prikazuju svojevrsnu kronologiju gardijskih brigada iz Domovinskog rata, od njihova ustrojavanja, ratnog puta, do završetka Domovinskog rata te su podsjetnik na događaje i ljude koji su obilježili noviju hrvatsku povijest

 

U dvorani Doma OS RH “Zvonimir” u Zagrebu, Stančićeva 4, u petak, održat će se promocija monografija vojno-redarstvenih postrojbi Oružanih snaga RH u Domovinskom ratu, i to 1. gardijske brigade „Tigrovi“, 3. gardijske brigade „Kune“ te 1. hrvatskog gardijskog zdruga.

Promociji monografija uz ministra obrane RH Antu Kotromanovića i načelnika Glavnog stožera OS RH general pukovnika Dragu Lovrića, nazočit će i umirovljeni zapovjednici vojno-redarstvenih postrojbi Oružanih snaga RH u Domovinskom ratu, general zbora Josip Lucić, general bojnik Milenko Filipović, brigadni general Tomo Medved, brigadir Marko Leko i dr.

Monografije prikazuju svojevrsnu kronologiju gardijskih brigada iz Domovinskog rata, od njihova ustrojavanja, ratnog puta, do završetka Domovinskog rata te su podsjetnik na događaje i ljude koji su obilježili noviju hrvatsku povijest. Autori monografija su najvećim dijelom umirovljeni zapovjednici i pripadnici gardijskih brigada, a nakladnik je Glavni stožer Oružanih snaga RH. ( http://www.morh.hr)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content