Promocija knjiga Antice Branke Bavčević

2 min čitanja

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika Dubrovnik predstavljene su dvije knjige hrvatsko – francuske spisateljice Branke Bavčević, podrijetlom iz Račišća s otoka Korčule

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika Dubrovnik, 19. rujna u podne predstavljene su dvije knjige hrvatsko – francuske spisateljice Branke Bavčević, podrijetlom iz Račišća s otoka Korčule.
Voditeljica ureda Maja Mozara uvodno je pozdravila prisutne i poželjela dobrodošlicu autorici u grad, te podsjetila da je ova promocija nastavak suradnje dubrovačke HMI s Hrvatima u Francuskoj. U Dubrovniku je održano predstavljanje knjiga Anitin račiški tanac i Franka je izašla van, na kišu te tekstova dviju pjesama Zbogom ostaj Monalizo i Račiško siti se, koje je uglazbio Joško Banov, i po prvi put otpjevao Vinko Coce.
Branka Bavčević prvu je autobiografsku knjigu već promovirala 2011. u Račišću. Nakon toga, u organizaciji HMI Split, obišla je svijet od Novog Zelanda, Australije, Amerike, Francuske i Hrvatske.
Svoju drugu knjigu, pod naslovom Franka je izašla van, na kišu, autorica je posvetila temi žene u iseljeništvu. To je iskustvo koje je i sama osjetila, a u priči o Franki naći će se brojne Hrvatice diljem svijeta, jer iseljenička iskustva su univerzalna. Inače, knjiga Anitin račiški tanac je prevedena na engleski jezik.
Prva knjiga govori o mladoj Korčulanki, zapravo samoj Antici do njenog dolaska u Francusku. U drugoj knjizi, koja je manje autobiografska, isprepleću se i tuđe sudbine, u tuđini koja ih je svih odredila, pa i samu autoricu.
Ne krijući zadovoljstvo zbog promocije, autorica je nakon dugo godina susrela svoga rođaka Nika Boticu, uglednog dubrovačkog ugostitelja te s njim podijelila uspomene iz prošlosti.

Fotografije 

Podijeli ovaj članak
Skip to content