Projekt Zelena oaza HKD Napredak

2 min čitanja

Predsjednik Napretka zahvalio je Nj. E. Peteru Sorensenu za podršku Europske komisije kroz IPA program Napretkovom projektu Zelena oaza, a koji je u sklopu Napretkove zaklade Otvorena kuća u Garevcu kod Modriče.

Predsjednik HKD Napredak prof. dr. Franjo Topić posjetio je danas Nj. Ekselenciju specijalnog predstavnika EU u BiH i šefa EU komisije ambasadora gosp. Petera Sorensena.

Predsjednik Topić je ukratko informirao gosp. Sorensena o povijesti i sadašnjosti HKD Napredak te o samom radu Napretka. Predsjednik Napretka zahvalio je Nj. E. Peteru Sorensenu za podršku Europske komisije kroz IPA program Napretkovom projektu Zelena oaza, a koji je u sklopu Napretkove zaklade Otvorena kuća u Garevcu kod Modriče.

Zatim je informirao gosp. Sorensena o Napretkovom domu Trebević – Centru za kulturu i dijalog i zamolio ga za podršku ovom projektu koji je postao važan centar susreta Sarajlija i drugih građana BiH i važan je za zdravlje i razvoj turizma u Sarajevu. Nj. E. Peter Sorensen je rekao da EU komisija radi i na izgradnji žičare na Trebeviću, ali da nažalost neće biti gotova ni ove godine. Predsjednik Topić je ujedno zamolio i za generalnu podršku Napretkovim projektima, što je gosp. Sorensen obećao.

Specijalni izaslanik EU u BiH Peter Sorensen inače je istakao kako HKD Napredak radi dobro te je dodao da mu je mnogo toga bilo poznato, ali ni blizu koliko je saznao u ovom razgovoru. Istakao je kako su nevladine organizacije kao što je HKD Napredak važne za Bosnu i Hercegovinu i razvoj društvenog života.

Izvor: HKD Napredak

Podijeli ovaj članak
Skip to content