Prof. dr. Emilio Marin održao predavanja u Švedskoj

2 min čitanja

U svojstvu prorektora Hrvatskoga katoličkog sveučilišta (HKS) Marin je imao i razgovore o budućoj suradnji na veleučilištima u Stockholmu i Uppsali

Ugledni hrvatski arheolog prof. dr. Emilio Marin održao je predavanje u Muzeju Sredozemlja i bliskoistočnih starina o rimskoj Naroni, arheološkom nalazištu u blizini Metkovića.
Predavanju u Stockholmu, 30. siječnja, odazvala se brojna publika, među kojima ugledni arheolozi i povjesničari umjetnosti, kao i osobe iz kulturnog i javnog života. Publika je zainteresirano pratila živopisno predavanje, obogaćeno fotografijama tlocrta odnosno nekadašnjeg i današnjeg izgleda lokaliteta Narone te arheološkog muzeja koji je, kao rezultat istraživanja, ondje podignut.
Organizatori predavanja zahvalili su Veleposlanstvu Republike Hrvatske na angažmanu da u Švedsku dovedu prof. dr. Marina i mogućnosti da i švedska publika dobije priliku iz prve ruke čuti o arheološkim istraživanjima vođenima na teritoriju RH.
Tijekom boravka u Švedskoj, prof. dr. Marin je na katedri arheologije i klasičnih disciplina Sveučilišta u Stockholmu održao predavanje o ranokršćanskoj Saloni studentima dodiplomskog, poslijediplomskog i doktorskog studija.
U svojstvu prorektora Hrvatskoga katoličkog sveučilišta (HKS), prof. dr. Marin je imao razgovore na veleučilištima u Stockholmu i Uppsali o mogućnostima povezivanja HKS-a s tim prestižnim sveučilištima putem programa suradnje na temelju potpisivanja Memoranduma o suradnji ili suradnje u sklopu programa ERASMUS.
(se.mvep.hr</a>)<em><br /></em>”

Podijeli ovaj članak
Skip to content