Produžen likovni natječaj Iserlohn – Zagreb 2013.

2 min čitanja

Nastavnica Kristina Bačanin iz dopunske nastave u Punta Arenasu u Čileu u natječaj je uključila djecu iz tri škole, a Josip Lukavecki je poslao radove djece iz Hobarta u Tasmaniji

Rok za prijam radova produžen je do kraja ožujka, a proglašenje najboljih bit će do kraja travnja. Odaziv je ponovo izvanredan, iako je natječaj objavljen na samo tri hrvatska portala.
Iz Hrvatske je radove poslalo preko četrdeset škola i udruga. Iz Njemačke i Švicarske radovi su stigli iz desetak gradova, a iz Srbije su ponovo poslani radovi djece iz OŠ. I. Milutinovića u Subotici. Iz Bosne i Hercegovine su pristigli radovi učenika iz Širokoga Brijega.
Nastavnica Kristina Bačanin iz dopunske u Punta Arenasu u Čileu u natječaj je uključila djecu iz tri škole: ESCUELA REPUBLICA DE CROACIA, COLEGIO MIGUEL DE CERVANTES i THE BRITISCH SCHOOL. Josip Lukavecki je poslao radove djece iz Hobarta u Tasmaniji.
Tema ovog likovnog natječaja je zaštita okoliša i prirode, a natječaj i izložba radovai hrvatskih učenika iz cijeloga svijeta održat će se u Njemačkoj i Hrvatskoj uz suradnju Hrvatskog glasa Berlin i OŠ Dr. Ivana Merza iz Zagreba.
Slikarska tehnika je kombinirana tehnika (mix media) kolaž, boja, tuš, flomasteri…a zadani format DIN A 4. Svaki sudionik na poleđini rada treba napisati: ime i prezime, adresu, grad i zemlju iz koje dolazi, razred, te naziv hrvatske udruge, škole, katoličke misije …u kojoj djeluje, navesti i učitelja pod čijim je vodstvom rad napravljen.
Na natječaj se mogu prijaviti djeca Hrvata u iseljeništvu, kao i djeca iz Hrvatske od 1. do 8. razreda osnovne škole. Bit će nagrađena po tri rada učenika u kategoriji 1.-4. i 5.-8. razred.
(Hrvatski glas Berlin)

Medijski pokrovitelji: www.croatia.org, www.hrvatskiglas-berlin.com i www.zbornica.com 

Radove treba slati na adresu: ANKICA KARAČIĆ, 58640 Iserlohn, Stormstr. 3, Deutschland a.karacic@gmx.dewww.big-k.de

Podijeli ovaj članak
Skip to content