Prisjećanje na biskupa Ivana Antunovića u Kalači

2 min čitanja

Prigodni kulturni program održan je u Nadbiskupskom vrtu u centru „Platán”, a splet bunjevačkih plesova izveo je bajski KUD „Bunjevačka zlatna grana” u pratnji garskog orkestra „Bačka”. Druženje je nastavljeno zajedničkom večerom i plesom uz orkestar „Bačka”

 

Hrvatska samouprava grada Kalače 19. lipnja priredila je već tradicionalni Spomendan biskupa Ivana Antunovića(1815-1888). U povodu obilježavanja 207. godišnjice rođenja prisjećanje na preporoditelja bačkih Hrvata već tradicionalno započelo je misnim slavljem u kalačkoj prvostolnici posvećenoj Gospi.

Misno slavlje predvodio je katedralni župnik svete Terezije Avilske u Subotici mons. Stjepan Beretić, a s njime su služili velečasni Josip Štefković iz Sombora, baškutski i garski župnik Tibor Szűcs, biskupski povjerenik za narodnosti i santovački župnik Imre Polyák i Szabolcs Tomaskovity, rodom iz Kaćmara.

Slavlje je uljepšao je Crkveni pjevački zbor santovačkih Hrvata pod vodstvom kantora Zsolta Siroka. Svečanost su uveličali generalni konzul RH Pečuhu Drago Horvat, konzul savjetnik Neven Marčić i zamjenica predsjednika HDS-a Angela Šokac Marković.

Uslijedio je prigodni kulturni program u Nadbiskupskom vrtu u centru „Platán”, a splet bunjevačkih plesova izveo je bajski KUD „Bunjevačka zlatna grana” u pratnji garskog orkestra „Bačka”. Druženje je nastavljeno zajedničkom večerom i plesom uz orkestar „Bačka”. Priredba je ostvarena potporom Hrvatske samouprave Bačko-kiškunske županije.

 

Tekst i foto : Stipan Balatinac / Hrvatski glasnik / MCC

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content