Priručnik za početno učenje hrvatskoga – HRUMP (Hrvatski u malom prstu)

1 min čitanja

Priručnik Marije Bošnjak i Lidije Cvikić pod nazivom “Hrvatski u malom prstu” namijenjen je početnom učenju hrvatskoga jezika s ciljem da korisnici ovladaju osnovnim komunikacijskim i jezičnim obrascima u vrlo kratkom vremenu. Gramatičkim se strukturama i pravilima ovladava posredno, putem komunikacije

 

Priručnik Marije Bošnjak i Lidije Cvikić pod nazivom “Hrvatski u malom prstu” namijenjen je početnom učenju hrvatskoga jezika s ciljem da korisnici ovladaju osnovnim komunikacijskim i jezičnim obrascima u vrlo kratkom vremenu. Gramatičkim se strukturama i pravilima ovladava posredno, putem komunikacije.

Obrađuju se osnovne komunikacijske teme: predstavljanje, upoznavanje, dnevne aktivnosti, komunikacija, hrana, snalaženje u prostoru, izgled, zdravlje, stanovanje, slobodno vrijeme i putovanje.

Priručnik možete preuzeti na poveznici http://www.unizg.hr/fileadmin/rektorat/Novosti_press/Vijesti_velike/Rektorat_dogadanja_2022/Hrump_2012.pdf.

Na stranici Hrvatskoga filološkoga društva Biblioteke KroatINI mogu se besplatno skinuti rječnici koji dolaze uz Priručnik: na engleskom HRumpy, na njemačkom HRumpchen, na talijanskom HRumpetto, na španjolskom HRumpañol, na slovačkom HRumpenský, na poljskom HRumpolski, na francuskom HRumpignon. Ukrajinski je u izradi.

Rječnike možete preuzeti na poveznici https://www.hfiloloskod.hr/index.php/knjige/biblioteka-kroatini

 

(http://www.unizg.hr/)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content