Priređen Hrvatski bal u Sambotelu

1 min čitanja

Ovaj put su organizatori  bala bili Židanci, a bogati kulturni program činile su i tri grupe svirača, i to  Koprive, Šetnja i Pinka-band

 

Nakon korona pauze prošli je vikend održan Hrvatski bal u Sambotelu. Ovaj put su organizatori bili Židanci. Bogati kulturni program činile su i tri grupe svirača, i to  Koprive, Šetnja i Pinka-band.

Tradicionalni termin ovoga bala je zapravo početkom ljeta, ali su se iz poznatih razloga odlučili prirediti na proljeće, objašnjava potpredsjednica Hrvatske samouprave Hrvatskoga Židana Mirjana Steiner.

Organizatori su se odlučili za termin u svibnju, jer nisu željeli izgubiti još jednu godinu, rekla je Mirjana Steiner. U siječnju se nisu usudili prirediti bal budući je  pandemijska situacija bila dosta nesigurna. Riskiralii su terminom u svibnju.

Odaziv  je bio dobar, iako nije toliko gostiju kao pred pandemijom, kaže Steiner dalje. Bilo je između 500 i 600 ljudi. Pred pandemijom ih je bilo 700 ili 800 gostiju.

Među počasnim gostima na balu bio je i hrvatski veleposlanik u Mađarskoj Mladen Andrlić. Bal Gradišćanskih Hrvatov u Sambotelu priređuje se od 1977. godine. Nagodinu će ga organizirati Hrvati iz Sambotela. (https://volksgruppen.orf.at/) Prijevod: dšš

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content