Prikazan film Ipak domovina/Trotzdem Heimat

1 min čitanja

Autori projekta su Alexandra Buzanić i Benjamin Epp. Njima su osobe različitih materinskih jezika iz srednjega Gradišća i susjedske regije u Mađarskoj ispričale svoja sjećanja na vrijeme po priključenju Gradišća Austriji, nacionalsocijalizma i poslijeratno vrijeme

U Kugi u Velikom Borištofu 28. lipnja je prikazan film s naslovom „Ipak domovina – Trotzdem Heimat“. Film, koga je inicirala KUGA zajedno s Radnom zajednicom Regija kulture bavi se posebnim događajima u povijesti Gradišća.
Autori projekta su Fileška Alexandra Buzanić i Benjamin Epp. Njima su osobe različitih materinskih jezika iz srednjega Gradišća i susjedske regije u Mađarskoj ispričale svoja sjećanja na vrijeme po priključenju Gradišća Austriji, nacionalsocijalizma i poslijeratno vrijeme.
Projekt je nastao u okviru obilježavanja 90. obljetnice postojanja Gradišća, kazala je Aleksandra Buzanić. Interesiralo je je kako su ljudi u hrvatskim selima doživjeli to vrijeme. Kasnije su uključili i susjednu, mađarsku stranu. Snimili su stanovnike u selu Brennbergbánya, koji su tamo pripadnici njemačke manjine.
(Hrvatska redakcija ORF-a)

Više

 
Podijeli ovaj članak
Skip to content