Prijavite se na 3. Reviju tradicijske odjeće i Izbor za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan RH

2 min čitanja

Pozivamo djevojke hrvatskoga podrijetla, da nam se jave ukoliko žele sudjelovati u programu. Svoje sudjelovanje već su potvrdile natjecateljice iz Argentine, Austrije, Belgije, BiH, Bugarske, Crne Gore, Čilea, Italije, Kosova, Njemačke, Mađarske, Perua, SAD-a, Slovenije, Srbije, Švedske i Švicarske

Hrvatska matica iseljenika u suradnji s Udrugom za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“, u razdoblju od 28. lipnja do 3. srpnja 2016. godine, organizira treću po redu Reviju tradicijske odjeće i Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Cilj ovoga programa je susret i povezivanje djevojaka hrvatskoga podrijetla iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naših narodnih nošnji i zajedničke tradicijske kulture.

  

Do sada su svoje sudjelovanje potvrdile natjecateljice iz Argentine, Austrije, Belgije, BiH, Bugarske, Crne Gore, Čilea, Italije, Kosova, Njemačke, Mađarske, Perua, SAD-a, Slovenije, Srbije, Švedske i Švicarske. Pozivamo djevojke hrvatskoga podrijetla, iz zemalja koje ovdje nisu navedene, da nam se jave ukoliko žele sudjelovati u programu.

Kako bi sudjelovale, djevojke trebaju ispuniti i poslati nam prijavni listić  koji mogu, kao i dodatne informacije, zatražiti u Hrvatskoj matici iseljenika na e-mail adresi: srebrenka.seravic@matis.hr.

Natječu se djevojke hrvatskoga podrijetla, u dobi između 18 i 30 godina, koje nastupaju u narodnoj nošnji kraja odakle potječu one ili njihovi preci, ili u nošnji koju izaberu same ili društvo za koje sudjeluju. Djevojke u pratnji mogu povesti jednu osobu koja će im pomoći u spremanju, odijevanju i slično. Osiguran im je besplatni smještaj, prehrana, te prijevoz na izlete i predstavljanja te ostali troškovi vezani za vrijeme njihovog boravka u Bosni i Hercegovini. Natjecateljicama i pratnji nisu osigurani putni troškovi dolaska i odlaska iz BiH. Organiziran će biti samo besplatan autobusni prijevoz iz Zagreba do Tomislavgrada 28. lipnja kao i povratak do Zagreba na povratku 3. srpnja.

Pobjednica natjecanja bit će proglašena najljepšom Hrvaticom u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske a uz nju će biti proglašene njena 1. i 2. pratilja i dobit će prigodne nagrade.

Opširnije o uvjetima natjecanja

Tekst: Srebrenka Šeravić

Podijeli ovaj članak
Skip to content