Premijer Plenković u Beču se sastao s Gradišćanskim Hrvatima

1 min čitanja

Sastanku u Hrvatskom centru su uime gradišćanskohrvatskih organizacija nazočilii zastupnici Hrvatskoga centra, Hrvatskoga gradišćanskoga kulturnoga društva u Beču, Hrvatskoga akademskoga kluba, Hrvatskoga kulturnoga društva u Gradišću, Hrvatskoga štamparskoga društva, Znanstvenoga instituta Gradišćanskih Hrvatov, Panonskoga instituta i međunarodnoga društva Hrvat SAM

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak, 17. prosinca  sastao se sa zastupnicima Gradišćanskih Hrvata. Termin je organiziralo Hrvatsko veleposlanstvo u Beču prilikom Plenkovićevoga sudjelovanja na dvodnevnom Europa-Afrika forumu, kom je austrijska savezna vlada u

Plenković se u prostorijijama Hrvatskoga centra u Schwindgasse u Beču sastao se sa zastupnicima gradišćanskohrvatskih, hrvatskih i crkvenih organizacija.

U pozdravnom slovu uime Hrvatskoga centra kurator Petar Tyran je istaknuo, da je cilj svih organizacija očuvati hrvatski jezik. Ali, to  će uspjeti samo ako i Hrvatska o tome bude vodila računa. Zajednici Gradišćanskih Hrvata, kazao je Tyran, potrebna potpora – prije svega u osiguravanju vlastitih medija.

Na sastanku u Hrvatskom centru su uime gradišćanskohrvatskih organizacija sudjelovali zastupnici Hrvatskoga centra, Hrvatskoga gradišćanskoga kulturnoga društva u Beču, Hrvatskoga akademskoga kluba, Hrvatskoga kulturnoga društva u Gradišću, Hrvatskoga štamparskoga društva, Znanstvenoga instituta Gradišćanskih Hrvatov, Panonskoga instituta i međunarodnoga društva Hrvat SAM. (Hrvatska redakcija ORF-a)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content