Premijer Milanović sastao se s izaslanstvom Hrvata iz Crne Gore

2 min čitanja

Predsjednik Vlade RH sastao se s predstavnicima hrvatske manjine iz Crne Gore – Marijom Vučinović, predsjednicom Hrvatske građanske inicijative i ministricom bez portfelja u Vladi Crne Gore, Ljerkom Dragičević, zastupnicom u Skupštini Crne Gore na listi Hrvatske građanske inicijative, te Zvonimirom Dekovićem, predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se 13. studenoga s predstavnicima hrvatske manjine iz Crne Gore – Marijom Vučinović, predsjednicom Hrvatske građanske inicijative i ministricom bez portfelja u Vladi Crne Gore, Ljerkom Dragičević, zastupnicom u Skupštini Crne Gore na listi Hrvatske građanske inicijative, te Zvonimirom Dekovićem, predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.
Sastanku je nazočila i Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Predstavnici hrvatske manjine upoznali su premijera Milanovića s aktivnostima koje provode u Crnoj Gori te s otvorenim pitanjima tamošnjih Hrvata. Izrazili su zadovoljstvo iskoracima koje je Republika Hrvatska napravila u posljednje dvije i pol godine u odnosu na pripadnike hrvatskog naroda izvan domovine pa tako i prema Hrvatima u Crnoj Gori. Osobito su naglasili važnost osnivanja Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske kao središnjeg tijela.
Predsjednik Vlade Zoran Milanović naglasio je da će Vlada Republike Hrvatske nastaviti pružati svekoliku potporu hrvatskoj nacionalnoj manjini u Crnoj Gori, te je u tom pogledu posebno istaknuo sporazum o zaštiti manjina između dviju zemalja.
Izaslanstvo iz Crne Gore susrelo se i predstavnicima Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Hrvatskog sabora.
(http://www.hrvatiizvanrh.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content